Werkwijze

Als je met mij contact opneemt plannen we binnen 1 week een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek leg ik je de inhoud van de MatriXmethode uit en kijken we of ik iets voor jou kan betekenen.

Ik maak ik een inschatting van het aantal sessies dat je nodig zult hebben zodat je weet waar je aan toe bent.

Iemand die last heeft van een mentaal en/of psychisch probleem heeft zelf de oplossing. Er wordt vaak alleen naar de buitenkant gekeken: het gedrag, dus hoe iemand doet of reageert. Maar het probleem zit tussen de oren van de persoon zelf. En die heeft ook de eigen oplossing voor dat specifieke probleem.

Veel mensen blijven rondlopen met problemen of zoeken een oplossing, tip of steun bij vrienden en familie. Na een korte tijd merken ze echter dat het niet afdoende helpt en ze weer terug bij af zijn. 

De oplossing die iemand anders voor je bedenkt is vrijwel nooit de oplossing die jouw daadwerkelijk gaat helpen bij jouw mentale en/of psychische hulpvraag.

Misschien is jouw hulpvraag duidelijk voor je. Je durft niet in het vliegtuig. Het lukt je niet om te gaan met verlies en rouw. Je blijft terugdenken aan die traumatische gebeurtenis in je leven......

Het kan ook zijn dat je een algeheel gevoel van angst en paniek hebt. Of je ervaart voortdurend stress en spanningen, soms zelf lichamelijke klachten als hoofdpijn of nek- en rugklachten.

Samen met jou zoeken we naar de bron om helder te krijgen waar jouw angst, woede, stress aan ten grondslag ligt. Ieder mens heeft een verleden, heden en toekomst. In dat verleden hebben dingen plaatsgevonden die fijn en minder fijn zijn. Ook in de toekomst zullen er dingen gebeuren. Jouw beleving in het hier en NU maakt hoe je al deze gebeurtenissen beleefd. Dit ligt opgeslagen in jouw brein. Zoveel informatie en emoties liggen opgeslagen dat doet iets met een mens dat is heel begrijpelijk.

Soms is het nodig je hoofd op te ruimen om weer overzicht te ervaren en ontspanning.

Met het coachen met de MatriXmethode pakken we de beleving aan van negatieve ervaringen. Aan de hand van vragen verander je de beleving met als gevolg dat deze belevingen hun lading verliezen. 

De MatriXmethode is een krachtige interventie voor kinderen en volwassen!